Aspergerecepten en - weetjes

Aspergerecepten en - weetjes

Aspergerecepten

Zo serveert u de lekkerste asperges!
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of een speciaal aspergeschilmesje. Begin twee centimeter onder het kopje van de asperge en zorg dat er geen vezelachtige stukjes achterblijven. Snijd aan de onderkant ongeveer anderhalve centimeter van de asperge af.

Leg de asperges in voldoende koud water en voeg ongeveer een half theelepeltje zout toe. Breng het water aan de kook, zet daarna de kookplaat of het vuur uit. Laat de asperges dan tien tot vijftien minuten in het water liggen. Daarna zijn ze precies beetgaar.

Haal de asperges met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.

Meer aspergerecepten?
Surf naar www.aspergecentrum.nl of download de speciale Teboza asperge-app

Aspergeweetjes

Wist u dat….

…asperges uitermate gezond zijn? Het witte goud bevat enorm veel voedingsstoffen. Zo zijn asperges rijk aan onder meer foliumzuur, aan de vitamines B1, B6 en C en aan aminozuren en antioxidanten.

…asperges perfecte slankmakers zijn? Asperges bevatten namelijk weinig calorieën (slechts 88KJ per 100 gram!) en geen vetten of cholesterol. Wilt u afslanken, eet dan minimaal driemaal per week asperges!

…de kop het lekkerste gedeelte van de asperge is?

…asperges in de oudheid werden gebruikt als afrodisiacum (middel om de geslachtsdrift te stimuleren)?

…asperges een speciaal luchtje kunnen geven aan de urine? Dit is het geval bij ongeveer de helft van de asperge-eters. Deze typische geur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van zwavelhoudende sporen in de aspergeplant. Onze lever zet deze stofjes om en via de urine verlaten ze ons lichaam.