Asperge research

Asperge research100% Asparagus: aspergeonderzoek als leidraad voor innovatie
Een florerende aspergeteelt en een kwalitatief hoogwaardig product beginnen bij gedegen onderzoek. Als ketenregisseur beschikt Teboza over een eigen Research & Development afdeling. Hier werken wij continu aan nieuwe ontwikkelingen, om de teelt en het product naar een nóg hoger plan te tillen.

Samen met aspergeveredelaar Piet Boonen stond Teboza in het verleden aan de wieg van tal van vooraanstaande en exclusieve Asparagus-rassen. Vandaag de dag focussen wij op de ontwikkeling van vernieuwende teeltmethoden en -technieken, die bijdragen aan een verdere verhoging van het teeltrendement. Ook het optimaliseren van de smaak van asperges is een van onze speerpunten. Hierbij maken we gebruik van de kennis en ervaring die binnen ons bedrijf aanwezig is, maar laten we ons ook leiden door de ontwikkelingen in en de geluiden uit de teelt en de markt.

Kortom: onze rol als ketenregisseur stelt ons in staat wensen van telers en marktgeluiden te vertalen in nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen waarvan aspergetelers, afnemers en consumenten vervolgens weer profiteren!