Certificaten

 • FSSC 22000

  FSSC 22000
  De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. 
  De FSSC 22000 is gebaseerd op de ISO 22000, de technische specificaties van ISO / TS 22002-1 én ISO / TS 22003 en houdt rekening met het initiatief van de Global Food Safety's gap-analyse.

  Bekijk certificaat
 • GlobalG.A.P.

  GlobalG.A.P.
  GlobalGap staat voor de eisen die in mondiaal verband aan land- en tuinbouwbedrijven worden gesteld i.v.m. voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.
  Om aan de wensen en eisen van de consument naar meer voedselveiligheid van land- en tuinbouwproducten tegemoet te komen, hebben 26 Europese supermarktorganisaties in 1997 het initiatief genomen om de voorwaarden die zij naar hun leveranciers van verse producten toe hanteren, op elkaar af te stemmen. Daartoe werd het zogenaamde GlobalGap-protocol opgesteld.
  Dit protocol creëert het kader voor de goede agrarische praktijk (GAP) op het bedrijfsniveau. Het bepaalt de minimumnormen waaraan de productie moet voldoen om te worden aanvaard door de grootwarenhuizen.

  Bekijk certificaat
 • GRASP

  GRASP
  GRASP (GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice) is een add-on schema bij GLOBALG.A.P. De module is gericht op de borging van goede arbeidsomstandigheden en werkgeverschap. Er wordt beoordeelt of de onderneming voldoet aan eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

  Bekijk certificaat
 • Milieukeur

  Milieukeur
  Milieukeur is een onafhankelijk en geaccrediteerd keurmerk voor agro/food en non-food productgroepen. Het keurmerk heeft een brede benadering voor verduurzaming van producten en diensten. Het keurmerk stelt strenge eisen op het gebied van dierenwelzijn en milieubescherming.

  Bekijk certificaat
 • Registratie SNF

  Registratie SNF
  Organisaties die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden kunnen een certificaat van de Stichting Normering Flexwonen behalen. Hiervoor dienen zij te voldoen aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. Huisvestingslocaties van de organisaties die zich aanmelden bij de Stichting Normering Flexwonen worden jaarlijks gecontroleerd.

  Bekijk certificaat
 • SBB

  SBB
  Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.
 • SKAL

  SKAL
  Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
  Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn.

  Bekijk certificaat